image back

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΟΜΦΑΛΙΚΟ ΑΙΜΑ

ΥΠΟΔΟΜΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ CRYOTECH

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΙΚΟΝΕΣ

BINTEO

ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και κάποιους μήνες πριν από τον τοκετό, οι γονείς καλό είναι να αρχίσουν να σκέφτονται τι θα κάνουν το ομφαλικό αίμα του παιδιού τους. Όσο πιο έγκαιρα και ψύχραιμα ληφθεί αυτή η απόφαση, τόσο πιο ορθή θα είναι. Η CRYOTECH επιθυμεί η όποια απόφαση, να λαμβάνεται σε καθεστώς ηρεμίας και αφού έχει προηγηθεί ενδελεχής ενημέρωση για όλα τα δεδομένα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο δυνατότητες φύλαξης: η ιδιωτική φύλαξη και η δημόσια δωρεά, με την καθεμία να έχει το δικό της ρόλο. Η CRYOTECH συνιστά στους γονείς, που ΔΕΝ επιθυμούν την ιδιωτική φύλαξη του ομφαλικού αίματος του παιδιού τους, να ζητούν τη δωρεά του στη δημόσια τράπεζα. Το ομφαλικό αίμα είναι ένα πολύτιμο μόσχευμα, το οποίο μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου. Είναι λοιπόν κρίμα να πετιέται, τη στιγμή μάλιστα που για τη λήψη του δεν απαιτείται κανενός είδους επεμβατική διαδικασία. Το ομφαλικό αίμα συλλέγεται ακίνδυνα και ανώδυνα, τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό.

Αν ανήκετε στους γονείς που επιθυμούν να φυλάξουν ιδιωτικά το ομφαλικό αίμα του παιδιού σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την τράπεζα που επιλέξατε ή να ζητήσετε να σας αποσταλεί εγκαίρως ο απαραίτητος εξοπλισμός (ασκός συλλογής, συνοδευτικά έντυπα κ.τ.λ.) για την αιμοληψία του ομφαλικού αίματος.

Σημαντικό είναι να επιλέξετε:
α. Μια τράπεζα που ανήκει στην «Ένωση Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Ε.Ε.Τ.Ο.Α.)»
β. Μια τράπεζα που βρίσκεται κοντά σας, και μεταφέρει το δείγμα σας άμεσα για επεξεργασία, ώστε να διασφαλίζεται ο μέγιστος δυνατός αριθμός ζωντανών κυττάρων στο δείγμα
γ. Μια τράπεζα που αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη μεταφοράς του δείγματος και που δεν την αναθέτει σε τρίτους (courier, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α.) από τους οποίους δεν θα μπορούν να ζητηθούν ευθύνες, αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα
δ. Μια τράπεζα που εξασφαλίζει και ελέγχει τη σταθερότητα της θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά
ε. Μια τράπεζα που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο δείγμα σας και που παρέχει την αμεσότητα και την εξυπηρέτηση που επιθυμείτε

Επίσης, πριν από την ημέρα του τοκετού, θα πρέπει να έχετε υπογράψει τη σύμβαση φύλαξης με την εταιρεία που επιλέξατε, έτσι ώστε να είστε κατοχυρωμένοι, ότι η εταιρεία έχει όντως αποδεχθεί την ευθύνη που της αναθέσατε και είναι πλέον υπόλογη απέναντί σας, για όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Σε έκτακτες περιπτώσεις (πρόωρο τοκετό) είναι δυνατή η ταχεία μετάβαση στο μαιευτήριο συνεργάτη της εταιρείας, που θα σας προμηθεύσει με τον απαραίτητο ασκό αιμοληψίας, (προδιαγραφές) και η επιτόπια σύναψη του συμφωνητικού φύλαξης. Παρόλα αυτά, φιλοσοφία μας παραμένει η λήψη ψύχραιμης απόφασης από τους γονείς, χωρίς να υπάρχει πίεση χρόνου, αρκετές ημέρες πριν από τον τοκετό. Η διαδικασία αυτή είναι δεοντολογικά ορθότερη και πρακτικά ασφαλέστερη.

ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ

Την ημέρα του τοκετού, η επίτοκος οφείλει απλώς να θυμηθεί να πάρει τον ειδικό ασκό μαζί της και να τον παραδώσει στον μαιευτήρα της ή τη νοσηλεύτρια που θα την υποδεχθεί.

Ο σύζυγος ή ο συνοδός της επιτόκου, αναλαμβάνει να ενημερώσει τηλεφωνικά την τράπεζα για τον επερχόμενο τοκετό, ώστε το υπεύθυνο όχημα και τα στελέχη της εταιρείας να μεταβούν εγκαίρως στο χώρο του μαιευτηρίου για να παραλάβουν το ομφαλικό αίμα του νεογνού.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, τη συλλογή του ομφαλικού αίματος διενεργεί ο μαιευτήρας, που έχει αναλάβει τον τοκετό. Η CRYOTECH είναι έτοιμη, κατόπιν σχετικού προφορικού αιτήματος λίγες ημέρες πριν από τον τοκετό, να αναλάβει την ενημέρωση και την εκπαίδευση του μαιευτήρα σας, στη διαδικασία λήψης.

Σε περίπτωση που οι γονείς το επιθυμούν και ο υπεύθυνος γιατρός το επιτρέπει, η CRYOTECH μπορεί να στείλει ειδικευμένα στελέχη της, που θα αναλάβουν τη λήψη του ομφαλικού αίματος μέσα στην αίθουσα τοκετού. Τέτοια ανάγκη μπορεί να προκύψει αν ο μαιευτήρας σας δεν έχει ξανακάνει τη διαδικασία ή σε δύσκολους τοκετούς, όπως οι πολύδυμες κυήσεις ή οι κυήσεις υψηλού ρίσκου. Σε κάθε περίπτωση, η σχετική συνεννόηση θα πρέπει να γίνει εγκαίρως και ο τελικός υπεύθυνος για την απόφαση θα είναι ο μαιευτήρας σας.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Η CRYOTECH διατηρεί γραφεία στις παρακάτω διευθύνσεις:

Λάρισα (κεντρικά), Ηπείρου 76 & Ασκληπιού, 2410 623871 - 24ΩΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Πάτρα, 2610 220296
Ιωάννινα, 26510 23871
Λαμία, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου, 22310 53192Copyright © 2011, CRYOTECH A.E.

Σχεδιασμός & Κατασκευή, ΑΝΑΔΟΜΗΣΙΣ Μηχανικοί

Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05