image back

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΟΜΦΑΛΙΚΟ ΑΙΜΑ

ΥΠΟΔΟΜΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ CRYOTECH

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΙΚΟΝΕΣ

BINTEO

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Από την ίδρυσή της, η CRYOTECH έθεσε τρεις βασικούς στόχους: α) τη μεταφορά στην Ιατρική Πράξη, κάθε νέας εφαρμογής που προκύπτει από τη σύγχρονη βιοϊατρική και βιοτεχνολογική έρευνα β) τη δημιουργία ενός δικτύου μεταφοράς και επεξεργασίας δειγμάτων, που θα σέβεται τον πολίτη της περιφέρειας και θα του παρέχει υπηρεσίες ίσης αξίας με αυτές που, μέχρι τώρα, έβρισκε μόνο στο κέντρο και γ) τον συνδυασμό της παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, με την ανθρώπινη επαφή και τη διαπροσωπική σχέση.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η CRYOTECH ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006, ως μία πολυμετοχική εταιρεία, με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Εφαρμογών Βιοτεχνολογίας και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας». Ως έδρα της CRYOTECH επιλέχθηκε η πόλη της Λάρισας, η οποία αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η επιλογή αυτή ήταν ενδεικτική της φιλοσοφίας της εταιρείας, η οποία έθεσε ως βασικό της στόχο, την παροχή υψηλών υπηρεσιών βιοϊατρικής τεχνολογίας στους κατοίκους της περιφέρειας. Από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι και σήμερα, η CRYOTECH ακολουθεί μία συνεχή ανοδική πορεία. Ήδη από το δεύτερο χρόνο η CRYOTECH είχε διπλασιάσει την έκταση των εργαστηρίων της καθώς και του αποθηκευτικού δυναμικού της. Την πορεία αυτή ακολούθησε και ο αριθμός των συνεργατών της εταιρείας, ο οποίος σήμερα (10/10/2009) έχει φτάσει τους 11. Ανάμεσα στους συνεργάτες της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται ιατροί, βιοεπιστήμονες με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους καθώς και τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.

Συνεχή εξέλιξη παρουσιάζει και η λίστα των υπηρεσιών που η CRYOTECH προσφέρει. Ήδη από το 2007, η CRYOTECH ίδρυσε μονάδα κρυοσυντήρησης αγονιμοποίητων ωαρίων, και έτσι κατέστη η πρώτη τράπεζα ωαρίων στην Ελλάδα.

Η CRYOTECH έχει μέχρι σήμερα ανοίξει υποσταθμούς στις πόλεις της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Λαμίας, γεγονός που την απαλλάσσει από την ανάγκη χρησιμοποίησης courier ή άλλων ενδιάμεσων, για τη μεταφορά των δειγμάτων που αναλαμβάνει. Η CRYOTECH λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφοράς δειγμάτων, μοναδικό ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Το δίκτυο της CRYOTECH, εξυπηρετείται από ένα μικρό στόλο ειδικά διαμορφωμένων εταιρικών οχημάτων, ο οποίος καλύπτει - εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη - και τις περιοχές της Κεντρικής και της Στερεάς Ελλάδος, της Βόρειας και της Δυτικής Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Η CRYOTECH ιδρύθηκε και στελεχώθηκε αρχικά, από δύο άτομα με υψηλή εξειδίκευση και μακρά προϋπηρεσία στον χώρο των βιοεπιστημών.

Βασικός μέτοχος και Πρόεδρος της Εταιρείας είναι ο Κος Γ. Καραβάνας, MSc, PhD, Βιολόγος με εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία και την Ανοσολογία και διδακτορικό τίτλο στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες με έμφαση στη Γενετική των Ιών. Ο Δρ. Καραβάνας σπούδασε και εργάστηκε για δέκα χρόνια στο εξωτερικό, ξεκινώντας από το Διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Eotvos Lorand της Ουγγαρίας, συνεχίζοντας στο Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (C.N.R.S.) της Γαλλίας και τελειώνοντας στη Γενετική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Maastricht της Ολλανδίας. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως λέκτορας στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Ο Δρ. Καραβάνας, είναι επίσης εκπρόσωπος τύπου της «Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Ε.Ε.Τ.Ο.Α.)». Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Επιστημονική υπεύθυνος μέχρι το 2008 και συν-ιδρύτρια της CRYOTECH η Κα Π. Παπαγγελή, PhD, είναι Βιολόγος με διδακτορικό τίτλο στη Μοριακή Βιολογία και εξειδίκευση στην Εμβρυολογία. Η Δρ. Παπαγγελή, σπούδασε και εργάστηκε ερευνητικά στα τμήματα Βιολογίας και Ιατρικής των Πανεπιστημίων Πάτρας και Λάρισας αντίστοιχα. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής σχετίζεται με τους γενετικούς μηχανισμούς εκδήλωσης της λευχαιμίας. Η Δρ. Παπαγγελή είναι σήμερα μόνιμο στέλεχος της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και απασχολείται στο τμήμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με την ειδικότητα του κλινικού εμβρυολόγου. Έχει επίσης διατελέσει για σειρά ετών, Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙCopyright © 2011, CRYOTECH A.E.

Σχεδιασμός & Κατασκευή, ΑΝΑΔΟΜΗΣΙΣ Μηχανικοί

Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05